Асоциация Плазма Румъния спечели Специалната награда на журито за най-добро нетрадиционно изобретение.
Екипът е представен от изследователя Константин Барбу.
Асоциация Плазма Румъния представи система за плазмено отглеждане в селското стопанство на 14 ноември 2018 на ежегодния Салон на изобретенията „Romexpo”.

Опитните постановки са три и се състоят от:
Първата част е представен от нано-намотки, които са поставени върху или във водата в напоителните системи.
Втората част е представена от двоен тръбен GANS реактор с CO2 и CH3 GANS, с които се поливат растенията, заменящи торенето. Стъкленият реактор, с вместимост 350 мл, може да енергизира около 14 литра вода.

Горната част на реактора, в който се намира CO2 GANS може да се използва за връщане на модификациите при генно-модифицираните семена.
Третата част е представена от динамични реактори, които представляват сфери пълни с GANS, монтирани в градината и въртени със скорост между 500 и 2500 оборота. По този начин растенията и животните се хранят с аминокиселините от плазмата. Другото предимство е, че се получава енергиен баланс в атмосферата, на мястото на динамичния реактор. По този начин насажденията могат да бъдат предпазени от киселинни дъждове, като с помощта на CH3 GANS водата в пръста може да се алкализира за от 3 до 48 часа. 

Пред журито бяха демонстрирани и записани резултатите от експеримента със засаждане на семена в стъклени буркани с почва, които са хранени в продължение на две седмици с течна плазма от CO2 GANS, CH3 GANS и CuO2 GANS. Също така и проба, поливана с чиста вода. По време на експеримента бурканите са поставени един до друг, пред прозорец
Резултати:
Пшеницата, която е поливана само с чешмяна вода е с най-малка височина. Цвят – зелен, семената са покълнали на 50%, в сравнение с тези, които са поливани с CO2 GANS плазмена вода.
Пшеницата, поливана с CO2 GANS плазмена вода има най-голямата височина, в сравнение с другите проби. Цвят – тъмно зелен, всички семена са покълнали и растат здрави. Кореновата система също.
Пшеницата, която е поливана с плазмена вода от CH3 GANS има по-малка височина от семената, поливани с CO2 GANS плазмена вода. Цветът им е зелен, семената са покълнали и развити на 80%, в сравнение със семената, поливани с CO2 GANS плазмена вода.
Пшеницата, поливана с CuO2 GANS плазмена вода има средна височина, в сравнение с всички проби. Цветът е тъмно зелен, семената са покълнали и развити на 70%, в сравнение със семената, поливани с CO2 GANS плазмена вода.